Меню Закрити

Вебінар «Рік функціонування інформаційної системи Національного агентства «NAQA.SVR»

7 березня відбувся вебінар «Рік функціонування інформаційної системи Національного агентства «NAQA.SVR».

Заступник Голови Національного агентства Іван Назаров виступив із вітальною промовою, у якій окреслив передумови створення інформаційної системи та наголосив, що вона є втіленням командної роботи Національного агентства, Міністерства освіти і науки та закладів вищої освіти.

Завідувачка відділу аспірантури і докторантури Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Анна Долинна розповіла про практичні аспекти роботи з інформаційною системою «NAQA.Svr». Спікерка підкреслила, що основною перевагою системи є забезпечення прозорості формування разових спеціалізованих вчених рад із захисту ступеня доктора філософії. Керівник відділу супроводу разових рад та аналітики Національного агентства Леонтій Шипілов під час свого виступу відповів на типові питання щодо роботи з системою, пояснив причини виникнення та шляхи усунення деяких з поширених серед користувачів помилок. Серед іншого, спікер зауважив, що Національне агентство планує оновлювати систему і вітає будь-які пропозиції щодо оптимізації взаємодії з нею. Заступниця керівника Секретаріату Національного агентства Олександра Осіюк доповнила попередній виступ, продемонструвавши типові помилки при роботі з системою «NAQA.Svr». Речниця зауважила, що кожну з найбільш поширених помилок можна попередити, якщо заздалегідь уважно прочитати інструкцію. Заступник директора департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації Міністерства освіти і науки України Михайло Голубєв окреслив функціонал МОН у взаємодії з інформаційною системою та прокоментував механізм подання скарг про склад разової спеціалізованої ради. Захід завершився відповідями на питання учасників.

Національне агентство щиро сподівається, що учасники вебінару здобули знання, які допоможуть підвищити ефективність їхньої взаємодії з інформаційною системою.

Вебінар доступний до перегляду за посиланням: https://bit.ly/3ZNJOEe