Меню Закрити

Відбувся Міжнародний форум партнерів Британського агентства із забезпечення якості вищої освіти (The Quality Assurance Agency for Higher Education (QAA)

16 березня заступниця Голови Національного агентства Наталія Стукало взяла участь у  Міжнародному форумі партнерів Британського агентства із забезпечення якості вищої освіти (The Quality Assurance Agency for Higher Education (QAA). Захід об’єднав представників з різних країн світу.

Учасники обговорили питання академічної доброчесності та шкоду від сервісів, що пропонують написання наукових робіт за винагороду. Штучний інтелект, як один з найбільш обговорюваних сучасних викликів для вищої освіти «ChatGPT» також став об’єктом дискусії. Наталія Стукало розповіла про проєкт Закону України «Про академічну доброчесність», який отримав багато схвальних відгуків і був відзначений як одна із найпрогресивніших практик.

Національне агентство охоче бере участь у подібних заходах, оскільки вони сприяють обміну кращих практик і співробітництву у розв’язанні спільних проблем у сфері забезпечення якості вищої освіти.