Меню Закрити

Євразійський саміт вищої освіти — EURIE

Завершилась одна з наймасштабніших подій освітянської спільноти, Євразійський саміт вищої освіти — EURIE, що відбувався 1-3 березня у Стамбулі. Захід відвідали учасники з 71 країни світу, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти представляла заступниця Голови Наталія Стукало. Захід організовується щорічно з метою поширення передового досвіду та інноваційних рішень для інтернаціоналізації вищої освіти.

Наталія Стукало виступила з доповіддю на тему «Сприяння сталому розвитку через забезпечення якості вищої освіти». Спікерка зауважила, що критерії оцінювання вищої освіти повинні включати компетентності, відповідні цілям сталого розвитку. Вона зазначила, що цього можливо досягти шляхом інтеграції цих цілей в акредитаційні критерії. Також важливо надавати конкретні рекомендації для ЗВО по імплементації цілей сталого розвитку у внутрішню систему забезпечення якості.

Представництво України на міжнародних майданчиках грає важливу роль у поширенні правдивої інформації про війну, залученні підтримки та сприянні розвитку національної освіти.
Національне агентство охоче доєднається з більшою делегацією до Саміту наступного року аби просувати цінності сталого розвитку у вищій освіті України.