Меню Закрити

Про засідання Національного агентства 27.06

27 червня відбулося чергове засідання Національного агентства у змішаному форматі. Одним із пунктів порядку денного була акредитація освітніх програм. Усього ухвалено 155 рішень. Акредитовано – 90 програм, із визначенням «зразкова» – 5, умовну акредитацію отримало 36 програм, 23 програми повернено до розгляду до галузевих експертних рад та 1 програмі відмовлено в акредитації.

Під час роботи члени та членкині Національного агентства обговорили низку актуальних питань та ухвалили рішення, серед яких:

  • про надання умовних (відкладених) акредитацій освітнім програмам відповідно до Постанови КМУ від 16.03.2022 р. № 295 «Про особливості акредитації освітніх програм, за якими здійснюють підготовку здобувачі вищої освіти, в умовах воєнного стану» – усього 4 програми;
  • про наявність у захищеній 30 вересня 2021 року на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 08.084.03 дисертації Селегея А.М. «Розвиток наукових основ управління завантаженням доменної печі шихтовими матеріалами з урахуванням їх дисперсності», поданої на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук порушення академічної доброчесності у вигляді академічного плагіату.
  • про наявність у захищеній 24 грудня 2021 року на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 27.053.01 дисертації Стасюк О.О. «Інститут уповноважених у здійсненні Голодомору-геноциду 1932–1933 років в УСРР», поданої на здобуття наукового ступеня доктора історичних наук, фактів академічного плагіату;

та низку інших питань.

Під час засідання відбувалася трансляція, запис якої ви можете переглянути на сторінці Національного агентства у Youtube.