Меню Закрити

Семінари у межах проєкту OPTIMA

12-16 червня делегація Національного агентства взяла участь у семінарах у межах проєкту «Open Practices, Transparency and Integrity for Modern Academia» (OPTIMA) програми Erasmus+ з розбудови потенціалу у вищій освіті.

Андрій Бутенко, Наталія Стукало, Олександр Хименко та Артем Артюхов відвідали презентації, що розкрили передові практики цифрової трансформації та освітніх і дослідницьких інновацій у різних університетах світу. Серед університетів, які представили свої досягнення, були Університет Лазурного берега, Університет Торонто, Університет Хаага Гелія та Університет Австралії.

Семінари були присвячені інноваційним освітнім інструментам і ресурсам, які допомагають студентам і викладачам ефективно працювати у галузях STEAM (наука, технології, інженерія, мистецтво та математика). Учасники активно обговорювали можливості, які надають нові технології у процесі навчання та досліджень. Окрім цього, делегація отримала корисні поради з досвіду іноземних партнерів щодо проведення якісних відкритих досліджень та управління даними у відкритій науці. Разом із партнерами обговорили шляхи протистояння викликам відкритої науки та академічної доброчесності, а також створення міжнародної платформи рецензування для України. Важливою складовою семінарів була їхня практична частина, під час якої була продемонстрована робота з чат-ботами, модулем Webaudio, розумними музичними центрами, системами електронної ідентифікації, новітнім програмним забезпеченням тощо.

У межах візиту відбулись і робочі зустрічі, присвячені визначенню наступних кроків реалізації проєкту OPTIMA. Національне агентство активно сприятиме поширенню найкращих практик іноземних колег в українських закладах вищої освіти.

Працюємо задля створення інноваційного, відкритого, доброчесного та міжнародно конкурентного освітнього простору!