Меню Закрити

Зустріч з представниками освітнього департаменту української ІТ-компанії Genesis

5 липня відбулася зустріч Андрія Бутенка, Олени Єременко, Олександри Осіюк та Максима Фоломєєва з представниками освітнього департаменту української ІТ-компанії Genesis.

Олексій Ніщик та Андрій Сідляренко з Genesis розповіли, як компанія об’єднує зусилля з освітянами та державою у створенні освітніх рішень задля зміцнення ринку продуктового ІТ. Зокрема, у партнерстві з Мінцифрою та МОН створює систему Всеукраїнських освітніх курсів про продуктове ІТ та організовує навчання для викладачів, що інтегрують Всеукраїнські курси у свої навчальні програми. У 2022/23 навчальному році майже 600 викладачів зі 160 ЗВО пройшли таке навчання для подальшої інтеграції та викладання першого курсу «Створення та розвиток IT-продуктів».

Під час зустрічі також обговорили можливості поглиблення співробітництва, зокрема залучення фахівців Національного агентства до вдосконалення курсів компанії, участь співробітників Genesis в акредитаційному процесі та перспективу спільного створення освітнього продукту із забезпечення якості.

Залученість роботодавців до освітнього процесу — один із важливих елементів забезпечення якості. Національне агентство вдячне компанії Genesis за проявлену ініціативу, спрямовану на вдосконалення IT-освіти в Україні.