Меню Закрити

Зустріч членів Глобальної мережі академічної доброчесності (GAIN)

19 липня відбулась зустріч членів Глобальної мережі академічної доброчесності (GAIN), де представники агентств із забезпечення якості вищої освіти з усього світу обговорили вплив, проблеми та перспективи використання штучного інтелекту (ШІ) в освітньому процесі. Про політики та регулювання ШІ розповіли представники закордонних агентств із забезпечення якості.

Наприклад, Новозеландське агентство кваліфікацій (NZQA) провадить роботу, що стосується академічної доброчесності, починаючи від ланки середньої освіти, що позитивно впливає на сприйняття штучного інтелекту здобувачами вищої освіти. В Агентстві якості та стандартів вищої освіти (Австралія) імплементували систему підтримки та інформування для студентів та викладачів та адаптують методи оцінювання, щоб мінімізувати використання ШІ. Спікерка від Агентства із забезпечення якості вищої освіти (Велика Британія) презентувала серію вебінарів та посібників, що стосуються використання Chat GPT в освітньому процесі.

Зустріч завершилась жвавою дискусією, адже тема співвідношення академічної доброчесності та використання штучного інтелекту зараз займає чи не перше місце у порядку денному світової освітньої спільноти.