Меню Закрити

Міжнародна конференція «Третя місія університетів: виклики та європейські перспективи»

З 10 по 12 липня триває міжнародна конференція «Третя місія університетів: виклики та європейські перспективи», яку організовано в межах проєкту Erasmus+ UNICOM.

Наталія Стукало виступила із презентацією на тему значення забезпечення якості вищої освіти у воєнний і післявоєнний час.
У своєму виступі розповіла про заходи Національного агентства з адаптації діяльності до умов війни та підтримки закладів вищої освіти. Мова йшла, зокрема, про можливість отримання умовних (відкладених) акредитацій. Спікерка зазначила, що сильна нація — це освічена нація, саме тому якість вищої освіти має вагому роль у розвитку і формуванні свідомого українського суспільства. Звідси випливає і важливість інших аспектів, необхідних для досягнення якісної, конкурентноспроможної освіти, як євроінтеграція, транскордонне співробітництво, дерусифікація та інтеграція сучасних методів та інструментів викладання.

Ми також відзначаємо зростання ролі забезпечення якості вищої освіти у розв’язанні суспільних проблем, спричинених війною, пандемією, економічною, міграційною та енергетичною кризами, адже саме вища освіта готує проактивних громадян, здатних захищати демократичні цінності, бути лідерами думок та робити внесок у стале майбутнє.

Національне агентство залишається відданим просуванню демократичних цінностей, цілей сталого розвитку та верховенства права через якість вищої освіти.