Меню Закрити

Шановні заклади вищої освіти!

З 16 березня 2022 року відповідно до п. 2 постанови Кабінету Міністрів України № 295 заклади вищої освіти мають можливість отримати умовну (відкладену) акредитацію освітніх програм без оплати вартості акредитації терміном на 1 рік.

Така процедура унормована Тимчасовим порядком акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, в умовах воєнного стану, що затверджений Національним агентством 14 квітня 2022 року (протокол № 6(11).

 Нагадуємо послідовність дій:

1) заклад до 1 серпня 2023 року мав подати повідомлення про намір акредитувати освітні програми у вебсервісі plan.naqa.gov.ua; 

2) відповідно до листа-запиту Національного агентства від 15 червня 2023 року № 809 мав повідомити офіційним листом про те, щодо яких освітніх програм планує здійснити повну процедуру акредитації та щодо яких планує пройти спрощену процедуру й отримати умовну (відкладену) акредитацію;

3) у визначену дату в Графіку подає в інформаційній системі Національного агентства заяву про акредитацію та відомості про самооцінювання.

Увага! Якщо заклад з будь-яких причин не зміг подати повідомлення про намір акредитувати освітні програми до 1 серпня 2023 року, то з 1 вересня 2023 року буде можливість подати у вебсервіс plan.naqa.gov.ua коригуюче повідомлення про додавання відповідних освітніх програм до Графіка та надіслати на адресу Національного агентства офіційний лист щодо процедури, за якою заклад бажає пройти акредитацію (повну чи спрощену для отримання умовної (відкладеної) акредитації).