Меню Закрити

Вебінар «Актуальні питання забезпечення якості вищої освіти у ЗВО зі специфічними умовами навчання»

Розвиток систем забезпечення якості вищої освіти в закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, зокрема, за галузями 26 «Цивільна безпека» та 25 «Воєнні науки» як ніколи актуальні в українському контексті.

5 вересня Національне агентство провело вебінар «Актуальні питання забезпечення якості вищої освіти у ЗВО зі специфічними умовами навчання», до якого доєдналися понад 300 слухачів, перш за все, гарантів освітніх програм, деканів та завідувачів кафедр, працівників підрозділів із забезпечення внутрішньої системи якості освіти в ЗВО зі специфічними умовами навчання.

Вебінар розпочався з вступного слова Андрія Бутенка, голови Національного агентства та Інни Ящук, Державного секретаря Міністерства внутрішніх справ України. Андрій Бутенко подякував за потужну увагу профільних ЗВО до вебінару й підкреслив необхідність подальшого розширення розуміння щодо різноманітних аспектів забезпечення якості вищої освіти за надзвичайно актуальними для України галузями в умовах війни. Інна Ящук підтвердила особливу увагу до якісної підготовки фахівців за цими галузями та активну співпрацю між закладами вищої освіти в системі МВС та Національним агентством щодо акредитації освітніх програм та змістовного посилення систем забезпечення якості вищої освіти.

У виступах Наталії Стукало, Олени Єременко, Володимира Медведєва, Олександра Хименка та Владислава Лісовенка були представлена експертиза щодо європейських стандартів вищої освіти як певних орієнтирів та їх імплементації в українські освітні реалії, особливості внутрішньої системи якості ЗВО зі специфічними умовами навчання, досвід акредитації освітніх програм за 25 та 26 галуззю, правові засади системи забезпечення вищої освіти з новаціями та подальшими перспективами, акцентована роль здобувача вищої освіти.

Учасники вебінару мали можливість поставити запитання заздалегідь, під час реєстрації, та безпосередньо під час вебінару, отримавши відповідь від спікерів.

Запис вебінару опублікований на YouTube-каналі Національного агентства.

Національне агентство висловлює щиру вдячність всім учасникам вебінара за високу активність та зацікавленість!