Меню Закрити

Круглий стіл «Дотримання академічної доброчесності в закладах вищої освіти»

Забезпечення академічної доброчесності в українському освітньому середовищі – безумовно, актуальне завдання. Обговорення проблемних питань за ініціативи закладів вищої освіти – важливий крок в потрібному напрямку.

29 вересня Львівський державний університет внутрішніх справ організував круглий стіл на тему «Дотримання академічної доброчесності в закладах вищої освіти». Напрямками роботи стали питання особливості дотримання академічної доброчесності в освітньо-науковому середовищі, зокрема у воєнний час, міжнародний досвід запобігання та протидії академічній недоброчесності та явище штучного інтелекту як загрози розвитку освіти і науки.

У заході взяли участь представники ЗВО, здобувачі вищої освіти, виконавчий директор Plagiat.pl, науковці та освітяни. Національне агентство представив Іван Назаров. У своєму виступі, він розповів про поточні зміни в законодавстві в галузі академічної доброчесності, які повноваження Національне агентство має в даній сфері та поділився очікуваннями від законопроєкту про академічну доброчесність. Також Іван Назаров долучився до дискусії та дав відповідь на питання про можливість внесення додатків до закону в контексті використання штучного інтелекту.

Національне агентство підтримує ініціативи ЗВО, які роблять акцент на нових викликах в галузі освіти та академічної доброчесності.