Меню Закрити

Засідання Національного агентства 24 жовтня

24 жовтня 2023 року відбулося чергове засідання Національного агентства у змішаному форматі.

Підтримуючи ЗВО під час війни, відповідно до їх звернень прийнято рішення про 45 умовних (відкладених) акредитацій освітнім програмам, відповідно до Постанови КМУ від 16 березня 2022 року №295 «Про особливості акредитації освітніх програм, за якими здійснюють підготовку здобувачі вищої освіти, в умовах воєнного стану».

Відзначені подяками Національного агентства члени галузевих експертних рад, які завершили свою каденцію: 03 – Гуманітарні науки, 05 – Соціальні та поведінкові науки, 07 – Управління та адміністрування, 12 – Інформаційні технології, 22 – Охорона здоров’я.

Вирішено провести повторні акредитаційні експертизи щодо восьми освітніх програм упродовж листопада-грудня 2023 року, із затвердженням керівників експертних груп з числа членів Національного агентства.

На підставі рішення Комісії щодо забезпечення якості роботи експертів виключено 65 експертів з реєстру, зокрема, через неетичну поведінку та зауваження щодо засадничих принципів акредитації.

Внесено у ЄДЕБО інформацію про акредитацію Європейською асоціацією закладів ветеринарної освіти (Австрія) освітньої програми «Ветеринарна медицина (ОП)» Білоцерківського національного аграрного університету.

Погоджено зміни до Положення про галузеві експертні ради Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, відповідно до постанов Кабінету Міністрів України, зокрема, від 16.12.2022 №1392 «Про внесення змін до переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти». Створено дві галузеві експертні ради 07.1 і 07.2 у межах галузі 07 – Управління та адміністрування.

Затверджено персональні склади шести галузевих експертних рад за результатами проведеного конкурсу (ГЕР 03 – Гуманітарні науки, 05 – Соціальні та поведінкові науки, 07.1 та 07.2 – Управління та адміністрування, 12 – Інформаційні технології, 22 – Охорона здоров’я).

Затверджено оновлену редакцію Порядку розгляду скарг/повідомлень щодо фактів академічного плагіату, фабрикації, фальсифікації.

Затверджено персональний склад Комітету з питань діяльності разових спеціалізованих вчених рад.

Запис засідання Національного агентства на офіційному YouTube-каналі: https://www.youtube.com/watch?v=J49HrKd2YyM

Докладно про всі рішення, прийнятті на засіданні, найближчим часом на сайті Національного агентства в розділі, де публікуються протоколи засідань: https://bit.ly/46HNE5Q