Меню Закрити

Навчальний семінар з найкращих практик відкритої науки та відкритих освітніх ресурсів у межах проєкту OPTIMA

16-20 жовтня представники Національного агентства беруть участь у навчальному семінарі з найкращих практик відкритої науки та відкритих освітніх ресурсів у межах проєкту OPTIMA «Open Practices, Transparency and Integrity for Modern Academia» програми Erasmus+ з розбудови потенціалу у вищій освіті.

Іван Назаров та Артем Артюхов вже ознайомились з досвідом, інструментами та послугами Грацького технічного університету та відвідали семінари, присвячені розробкам платформ управління даними, особливостям функціонування австрійської освітньої платформи iMOOX та оцінці платформ відкритого рецензування робіт.

Подібне навчання має важливе значення, оскільки команда OPTIMA активно працює над популяризацією та вдосконаленням платформи відкритого рецензування робіт, створеної в рамках проєкту (https://peers.international/). Ця практика сприятиме прозорому оцінюванню результатів досліджень на академічних конференціях в українських ЗВО, наближаючи Україну до європейських та міжнародних стандартів якості освіти і сприяючи боротьбі з академічною недоброчесністю.

Детальна інструкція про те, як зареєструватися на платформі Peers.International та подати заявку: https://www.youtube.com/watch?v=zUIRad80bCc

Працюємо разом над впровадженням відкритої науки в Україні для створення доброчесного освітнього простору та розвитку вищої освіти України в контексті євроінтеграції.

#ErasmusPlus #ErasmusUA