Меню Закрити

Презентація проєкту DigiUni (Цифровий університет – Відкрита українська ініціатива)

Створення цифрової освітньої екосистеми, здатної забезпечити якісну освіту, незалежну від місцезнаходження — мрія та амбітна мета проєкту DigiUni (Цифровий університет – Відкрита українська ініціатива), презентація якого відбулася 11 жовтня в Київському національному університеті імені Т.Г. Шевченка.

Від імені Національного агентства, що є учасником проєкту, виступила Наталія Стукало, яка звернула увагу на актуальність задуму в умовах тривалого періоду віддаленого навчання, зумовлених пандемією та війною. Вона зазначила, що Національне агентство тримає у фокусі проблеми якості онлайн-освіти, організовує необхідні заходи, зокрема, й щодо вивчення успішного світового досвіду. Один з прикладів — вебінар «Забезпечення якості онлайн-освіти», організований спільно з Quality Matters (США). Національне агентство вітає DigiUni зі стартом й допомагатиме в реалізації та масштабуванні проєкту.

DigiUni – проєкт, що фінансується ЄС у межах програми Erasmus+ та втілюватиметься Консорціумом, в який увійшли 10 українських та 7 європейських університетів з Франції, Іспанії, Німеччини, Чехії, Польщі, а також група системних партнерів, таких як Міністерство цифрових трансформацій та Міністерство освіти і науки, Асоціація європейських університетів, Українська асоціація студентів, Українське науково-освітнє ІТ товариство, Українська асоціація фахівців ІТ тощо.

#ErasmusPLus #ErasmusUA