Меню Закрити

Вебінар «Академічна доброчесність у спортивній науці»

10 листопада Олександр Хименко в якості спікера взяв участь у науковому вебінарі «Академічна доброчесність у спортивній науці», який організував факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту Київського університету імені Бориса Грінченка. Основною метою заходу стало підвищення рівня поінформованості викладачів, здобувачів і молодих вчених стосовно принципів академічної доброчесності в освіті і науці.

У своєму виступі Олександр Хименко розповів про поняття та види порушень академічної доброчесності, зокрема, про відмінність понять плагіату та академічного плагіату. Розповів про види відповідальності за порушення та суб’єктів притягнення до академічної відповідальності. Також, тема штучного інтелекту та його впливу на якість вищої освіти, в контексті спортивних наук підняла активну дискусію серед учасників вебінару.

Національне агентство підтримує та сприяє дотриманню принципів академічної доброчесності в кожній галузі вищої освіти та дякує ЗВО за їх популяризацію серед спільноти освітян та науковців.