Меню Закрити

Зустріч учасників проєкту Erasmus+ «Симуляційна медицина та сценарно-орієнтоване навчання» (SimS)

14-17 листопада відбулась чергова зустріч учасників проєкту Erasmus+ «Симуляційна медицина та сценарно-орієнтоване навчання» (SimS), на якій Національне агентство представляли Андрій Бутенко та Олена Єременко.

Керівники Національного агентства також провели нараду з ректором університету Сантьяго-де-Компостела (Королівство Іспанія) Антоніо Лопесом Діасом , проректоркою з інтернаціоналізації Марією Жозе Лопес Коузо, менеджерами проєкта від університету. Іспанські колеги розповіли про підтримку університетом українських ЗВО та освітян, поділилися досвідом підготовки студентів за освітніми програмами медичного спрямування.

Ключові задачі Національного агентства як партнера проєкта SimS полягають у підтримці розробки курсу та стратегії забезпечення його якості, поширенню інформації про нього на національному рівні задля покращення та актуалізації навчання екстреній медичній допомозі. Окрім проведення тренінгів зі сценарного навчання, присвяченого моделюванню, візуалізації та відпрацюванню клінічних сценаріїв, особливу увагу було приділено психологічній підготовці фахівців до дій в критичних ситуаціях.

Саме ці підходи актуальні нині, під час війни, очевидно, що вони будуть важливими в часи повоєння.

Будуймо майбутнє мирної успішної України вже сьогодні.