Меню Закрити

Фінальна зустріч проєкту GTUA

У Вроцлаві підводяться підсумки проєкту «Зелена трансформація українських університетів» (GTUA – Green Transition in Ukrainian Universities), партнером якого є Національне агентство.

Заступниця Голови Національного агентства Наталія Стукало презентувала результати оцінювання звітів 7 українських університетів-партнерів на їх відповідність зеленим стандартам. Результатами проєкту GTUA стали підвищення обізнаності в зелених стандартах і критичне самооцінювання університетами своїх сильних і слабких сторін у контексті зелених трансформацій. Позитивними практиками також є залучення широкого кола стейкголдерів до зелених проєктів і заходів, обмін передовим досвідом зі сталого розвитку та розробки політик і плану дій для досягнення цілей сталого розвитку.

Національне агентство високо цінує спільні зусилля колег з Польського національного агентства з академічних обмінів (NAWA) та Вроцлавської політехніки щодо підтримки зелених трансформацій в українських університетах, що в свою чергу сприяє виконанню завдань Римського Міністерського Комюніке 2020 розвитку та досягненню Цілей сталого розвитку ООН.