Меню Закрити

Засідання Національного агентства 06 лютого

Дайджест засідання Національного агентства 6 лютого 2024: 

Перенесли розгляд справи щодо наявності у дисертації Сергія Шкарлета «Формування економічної безпеки підприємств засобами активізації їх інноваційного розвитку» фактів академічного плагіату до завершення розгляду скарги представників С. Шкарлета Апеляційним комітетом Національного агентства.

Ухвалили рішення звернутися до МОН з клопотанням про позбавлення Павла Євдокимова наукового ступеня кандидата юридичних наук, у дисертації якого «Адміністративно-правове регулювання реалізації кадрового забезпечення в органах публічної адміністрації в Україні» виявлено факти академічного плагіату.

Підтримуючи ЗВО під час війни, відповідно до їх звернень, ухвалили рішення про 86 умовних (відкладених) акредитацій освітніх програм, відповідно до Постанови КМУ від 16.03.2022 № 295, яка регулює питання акредитації в умовах воєнного стану. 

Включили до реєстру експертів 81 кандидата з числа науково-педагогічних працівників та 71 кандидата з числа здобувачів.  

Вирішили внести до ЄДЕБО відомості про акредитацію освітніх програм підготовки бакалаврів «Електронні компоненти та системи» та «Автоматизовані та робототехнічні системи» Національного технічного університету України «КПІ імені Ігоря Сікорського» Румунським агентством із забезпечення якості вищої освіти (ARACIS). 

Ухвалили рішення погодити проєкти стандартів вищої освіти зі спеціальностей: 

  • 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями) науково-освітнього рівня вищої освіти; 
  • 025 Музичне мистецтво науково-освітнього рівня вищої освіти. 

Детальніше про всі рішення, прийнятті на засіданні, читайте на сайті Національного агентства в розділі «Протоколи засідань».