Меню Закрити

Перше засідання робочої групи з оцінювання результатів проведення експерименту щодо запровадження постакредитаційного моніторингу освітніх програм

2 лютого 2024 року відбулося перше засідання робочої групи з оцінювання результатів проведення експерименту щодо запровадження постакредитаційного моніторингу освітніх програм, що стартував 5 січня 2024 року. 

У рамках імплементації стандартів ESG-2015 в українську освітню практику, відповідно до змін в освітньому законодавстві, що набули чинності 2 травня 2023 року, запровадження післяакредитаційного моніторингу є невід’ємною складовою системи забезпечення якості вищої освіти.

Робоча група у складі представників Національного агентства та семи університетів-учасників пілотного проєкту обговорили результати першого етапу експерименту.

За підсумками круглого столу у вересні 2023 року та обговорення в листопаді 2023 року на панельній дискусії у межах Українського форуму якості освіти (UQAF – 2023) в експерименті за власною ініціативою беруть участь сім університетів:

  1. Національний технічний університет “Дніпровська політехніка”;
  2. Житомирський державний університет імені Івана Франка;
  3. Запорізький національний університет;
  4. Київський національний університет імені Тараса Шевченка;
  5. Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”;
  6. Національний медичний університет імені О.О. Богомольця;
  7. Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого.