Меню Закрити

Стратегічна зустріч з представниками ENQA та EQAR

Сьогодні, 14 лютого, розпочалася дводенна стратегічна зустріч й низка консультацій української делегації та широкого кола українських онлайн-учасників з керівництвом та експертами Європейської асоціації із забезпечення якості вищої освіти (ENQA) та Європейського реєстру агенцій із забезпечення якості вищої освіти (EQAR). 

Мета зустрічі — оцінка прогресу в розбудові системи забезпечення якості української вищої освіти, відповідно до ESG 2015 — стандартів і рекомендацій щодо забезпечення якості в Європейському просторі вищої освіти. Одним із ключових завдань є визначення подальших кроків для набуття Національним агентством повноправного членства в ENQA та входження до EQAR.

Під час зустрічі українська делегація представляє європейським колегам результати виконання Національного плану дій зовнішнього забезпечення якості на 2022-2023 роки та обговорює досягнення й виклики щодо розбудови системи забезпечення якості вищої освіти в Україні. 

Відмітимо, що Національне агентство спільно з Міністерством освіти і науки України, Комітетом Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій послідовно працює над вдосконаленням нормативно-правової бази, над втіленням в українські освітні реалії стандартів й рекомендацій ESG 2015. 

Для набуття повноправного членства ENQA та включення до EQAR Національне агентство бере участь у проєкті Еразмус+ «Підтримка європейських агентств із забезпечення якості діяльності відповідності Європейським стандартам забезпечення якості вищої освіти ESG 2015» («Supporting European QA Agencies in meeting the ESG», SEQA-ESG II).

Дякуємо за гостинність нашим партнерам — Угорському агентству із забезпечення якості (МАВ), які надали майданчик для зустрічі. З міркувань безпеки, за домовленістю з європейськими колегами, зустріч проводиться в комбінованому форматі в Будапешті, в Угорщині — країні, яка межує з Україною.