Меню Закрити

У Національному агентстві відбулося представлення книги щодо інституційної акредитації

20 лютого в Національному агентстві відбулася представлення книги Тараса Фінікова та Віталія Терещука: «Інституційна акредитація: аналітичний огляд та рекомендації». Участь у зустрічі з Тарасом Фініковим, експертом з інституційної акредитації, президентом «Міжнародного фонду досліджень освітньої політики», взяли Голова Національного агентства Андрій Бутенко та заступники: Іван Назаров, Наталія Стукало, Олена Єременко; керівник Секретаріату Олександр Хименко.

Під час зустрічі Тарас Фініков розповів про основу інституційної акредитації закладів вищої освіти в Україні, критерії, за якими повинна проводитися інституційна акредитація. Він зупинився на прикладах кількох країн, у яких наша держава могла б запозичити позитивні практики та досвід. Зокрема, спікер акцентував на позитивному прикладі Франції, Нідерландів і Польщі.

«Чим відсталіша система освіти, тим менше уваги вона приділяє інституційній акредитації. Чим більш просунута і розвинена, тим більше уваги вона приділяє не просто системі забезпечення якості, а культурі забезпечення якості, над якою вона працює всіма силами», – підсумував Тарас Фініков.

Після представлення книги учасники зустрічі дискутували на тему законодавчих основ інституційної акредитації в Україні та умов, у яких українські заклади вищої освіти мають розвивати культуру забезпечення якості освіти.