Меню Закрити

Cемінар-навчання Національного університету біоресурсів і природокористування України

Відповідно до Стандартів і рекомендацій щодо забезпечення якості в Європейському просторі вищої освіти (ESG-2015) однією з невід’ємних складових розвитку якісної вищої освіти є здійснення послідовних подальших дій за результатами акредитації освітньої програми у формі постакредитаційного моніторингу, імплементація якого в українській вищій освіті розпочалася із законодавчими змінами, котрі було прийнято Верховною Радою України 2 травня 2023 року.

Постакредитаційний моніторинг як одна з новацій в українському акредитаційному процесі, що зараз перебуває в стадії імплементації, й стала темою виступу заступника Голови Національного агентства Івана Назарова на семінарі-навчанні Національного університету біоресурсів і природокористування України 31 січня.

У своєму виступі він розкрив складні деталі, пов’язані з критеріями та процедурами постмоніторингу акредитованих освітніх програм. Аудиторія заходу складалася з керівників підрозділів, науково-педагогічних та педагогічних працівників університету.

Зазначимо, що зараз триває перший етап експерименту в групі ЗВО України, які погодилися стати базою для пілотного відпрацювання  документів, правил та процедур постакредитаційного моніторингу в Україні.