Меню Закрити

INQAAHE Talks. Підтримка якості освіти в умовах фінансового тиску

Про тонкощі підтримки якості освіти в умовах фінансового тиску, зовнішніх вимог і змінних очікувань зацікавлених сторін говорили 8 лютого під час вебінару «Боротьба з «витратами»: тиск на ефективність і результативність забезпечення якості». Національне агентство долучилося до сесії,  у ході якої спікери розповіли про принципи сталості забезпечення якості освіти та кращі міжнародні практики агентств Канади, Німеччини та Великої Британії.   

Модерувала сесію Мері Кетрін Леннон, директорка правління INQAAHE, а спікерами виступили фахівці з Канади, Німеччини, Великої Британії. Вони обговорили вже впроваджені практики, які протистоять викликам, пов’язаним з фінансовими обмеженнями та витратами. Розповіли про те, як агентства керують пріоритетами, впроваджують інноваційну політику та міжнародний досвід.  

«Є один фактор який, на мою думку, дещо формує мій підхід про ефективність витрат. Це те, як налаштована система тут, у Німеччині, — конкурентна система. У нас існує багато агентств, й установи можуть самі вибирати, з ким працювати. Це, звісно, зовсім інше середовище, ніж у випадку, коли у вас є регіональний або національний акредитатор, де кожна установа автоматично має працювати. І це багато в чому визначає відносини між установами та агентством», – зауважив Ронні Хайнце, заступник директора з міжнародного розвитку AQAS у Німеччині.

Учасники зустрічі обговорювали, зокрема, питання конкуретоспроможності та витрат великих державних і маленьких місцевих установ. Не оминули й тему залучення зацікавлених сторін як рушійний фактор змін, і від яких залежить якість акредитацій.   

Національне агентство на постійній основі долучається до зустрічей, які сприяють обміну досвідом та посилюють співпрацю й обмін досвідом у сфері інтернаціоналізації. Дякуємо партнерам за цікаву та пізнавальну дискусію, обмін ідеями і кращими практиками.