Меню Закрити

Вебінар «Формування якісної освітньої програми за спеціальністю 035 Філологія»

28 березня Національним агентством було проведено вебінар «Формування якісної освітньої програми за спеціальністю 035 Філологія», до якого долучилися 349 учасників, серед яких філологи – освітяни та науковці. Він мав на меті дослідити найкращі практики та стратегії вдосконалення філологічної освіти.

Заступниця Голови Національного агентства Олена Єременко розповіла учасникам вебінару про кращі практики філологічної освіти в аспекті вивчення іноземних мов. Після чого Олександр Бондаренко, член ГЕР 03 «Гуманітарні науки», доцент Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка та директор перекладацької компанії ТОВ «Транслател», запропонував цінні перспективи щодо врахування стандартів вищої освіти при розробці освітніх програм, що містять технологічні та сервісорієнтовані компетентності, та підкреслив важливість їхнього узгодження зі встановленими стандартами для забезпечення якісного результату. Крім цього, керівниця відділу акредитації освітніх програм секретаріату Національного агентства Ганна Денискіна розповіла учасникам про процес підготовки до акредитації освітніх програм у галузі філології, зосередившись на аналізі та процедурах, які необхідно пройти для отримання акредитації. А проректорка Київського національного лінгвістичного університету Алла Корольова поділилася досвідом університету в проєктуванні, реалізації й акредитації освітніх програм за спеціальністю 035 Філологія.

Вебінар також став платформою для плідних дискусій та обміну знаннями, оскільки містив інтерактивну сесію питань та відповідей у форматі Q&A, що сприяло глибшому розумінню складнощів і викликів, притаманних розробці та підтримці якісних освітніх програм філологічної спеціальності.