Меню Закрити

Всеукраїнська науково-практична конференція «Студентство України в умовах війни з росією»

«Дуже шкода, що тема конференції є саме такою «Студентство України в умовах війни з росією», краще це була б тема «Вплив студентства на забезпечення якості вищої освіти в Україні», але на жаль, ми маємо війну… і студенти, як і ми всі думають не про забезпечення якості, а як вижити в умовах постійних обстрілів та руйнувань закладів освіти. Студенти ніколи не стояли осторонь рушійних змін в нашій країні. Саме вони були рушієм цих змін. Попри складні умови, запрошую студентів бути активними в системі забезпечення якості вищої освіти та долучатися до роботи Національного агентства в статусі експертів»,

— зазначила заступниця керівника Секретаріату Національного агентства Олександра Осіюк під час Всеукраїнської науково-практичної конференції «Студентство України в умовах війни з росією» в Хмельницькому кооперативному торгівельно-економічному інституті 19 квітня.

Цей захід об’єднав науково-педагогічних та педагогічних працівників, здобувачів закладів вищої та фахової передвищої освіти, молодих вчених для обговорення та вирішення актуальних питань, окреслених проблематикою конференції, що охопила управління освітою в умовах воєнного стану, адаптацію закладів вищої освіти в умовах воєнного стану, вшанування героїзму студентів-захисників України, залученість студентів до волонтерської діяльності, надання підтримки внутрішньо переміщеним студентам, розуміння унікальних викликів, з якими стикаються українські студенти під час навчання за кордоном.