Меню Закрити

Засідання Національного агентства 16 квітня

Національне агентство провело чергове засідання 16 квітня 2024 року:

Ухвалили 156 рішень щодо розгляду акредитаційних справ:

  • акредитувати – 137;
  • акредитувати із визначенням «зразкова» – 1;
  • повернути до ГЕР на доопрацювання – 8;
  • умовна (відкладена) акредитація – 9;
  • призначення повторної експертизи – 1.

Підтримуючи ЗВО під час війни, згідно з їхніми зверненнями, ухвалено рішення про 122 умовних (відкладених) акредитацій освітніх програм, відповідно до Постанови КМУ від 16.03.2022 № 295, яка регулює питання акредитації в умовах воєнного стану.

Внесли зміни у персональних складах галузевих експертних рад Національного агентства:

  • ввели 3 науково-педагогічних працівника, 6 міжнародних експертів та 2 представника роботодавців;
  • затвердили заступників голів галузевих експертних рад з галузей знань: 02 Культура і мистецтво, 08 Право, 09 Біологія, 13 Механічна інженерія, 23 Соціальна робота.

Прийняли рішення оголосити з 22.03.2024 до 06.05.2024 конкурс на вакантні місця до галузевих експертних рад Національного агентства за відповідними категоріями та квотами.

Вирішили внести інформацію до ЄДЕБО щодо сертифікатів про акредитацію освітніх програм першого рівня вищої освіти «Комп’ютерні науки та інтелектуальні системи», «Інженерія програмного забезпечення», «Менеджмент організацій та адміністрування» та «Бізнес-адміністрування (англійською мовою навчання)», Національного технічного університету України «Харківський політехнічний інститут», Центральним агентством з оцінювання і акредитації (Німеччина) (the Central Evaluation and Accreditation Agency (ZEvA)).

Детальніше про всі рішення, прийнятті на засіданні, читайте на сайті Національного агентства в розділі «Протоколи засідань».

Запис засідання Національного агентства щодо акредитації освітніх програм на офіційному YouTube-каналі.