Меню Закрити

Зустріч із представниками робочої групи з розроблення професійного стандарту «Журналіст»

9 квітня в Національному агентстві відбулася зустріч із представниками робочої групи з розроблення професійного стандарту «Журналіст».

У зустрічі взяли участь:

  • від Національного агентства: Голова Національного агентства Андрій Бутенко, заступниці Голови Національного агентства Олена Єременко та Наталія Стукало, керівник відділу зв’язків з громадськістю та міжнародного співробітництва Максим Фоломєєв;
  • від робочої групи: директорка з управління персоналом Суспільного мовлення Вікторія Сидоренко, менеджерка Академії Суспільного мовлення Ольга Ткаченко та в.о. директора Українського інституту підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси, секретар Національної спілки журналістів України Гліб Головченко.

На зустрічі обговорювалися напрями та перспективи розроблення професійних стандартів у сфері медіа та їхнє значення для забезпечення якості вищої освіти. Крім того, йшлося про перспективи проведення спільних заходів для галузі знань «061 Журналістика», а також про доцільність активного залучення професіоналів журналістського сектору до галузевих експертних рад та реєстру експертів з акредитації для забезпечення якості вищої освіти здобувачів цієї галузі і їхнього подальшого професійного становлення в межах розробленого стандарту.