Меню Закрити

Вебінар «Складові зовнішнього забезпечення якості вищої освіти: актуальність та виклики»

«Основні чинники, які впливають на якість забезпечення освіти — це викладачі, студенти й університети», — зауважила заступниця Голови Національного агентства Олена Єременко під час вебінару «Складові зовнішнього забезпечення якості вищої освіти: актуальність та виклики» 21 травня.

Цей онлайн-захід був організований ІТ-компанією SoftServe в межах подій із серії ITeachers Meetups та зібрав 288 учасників різноманітних спеціальностей із багатьох українських закладів вищої освіти.

У своєму виступі Олена Єременко наголосила на взаємодії внутрішньої та зовнішньої систем забезпечення якості, підкреслила необхідність освітнього аудиту та самооцінювання у закладах вищої освіти, проаналізувала підсумки початкового етапу запровадження акредитацій освітніх програм, а також висвітлила перспективи постакредитаційного моніторингу та інституційної акредитації в Україні.

Крім того, вебінар завершився відповідями на запитання учасників, зокрема щодо планів на кластерну акредитацію та проведення серії заходів для експертів, галузевих рад і гарантів.