Меню Закрити

Обговорення політики ЄС та України під час заходу «Смарт спільноти: ЄС зустрічає Україну»

14 жовтня відбувся захід «Смарт спільноти: ЄС зустрічає Україну» у хабі Promote Ukraine в місті Брюссель, присвячений розвитку та посиленню взаємодії між регіональними хабами смарт спільнот Європи та України. У секції «Дебати» взяла участь членкиня Національного агентства Ірина Золотарьова.

Захід мав на меті обговорення політики ЄС та України у сфері стимулювання відносин між представниками українських університетів, стартапів, малого і середнього бізнесу тощо, а також посилення співпраці, залучення інвестицій. Особлива увага була приділена розвитку взаємин України та ЄС. Під час заходу було здійснено практичний огляд можливостей, які пропонують українському малому та середньому бізнесу програми ЄС, та шляхів приєднання до партнерства та ринків ЄС у контексті спільної розробки рішень смарт спільнотами та прискорення темпів цифрової трансформації. Учасники заходу мали змогу поставити питання спікерам з ЄС та України, дізнатися про участь підприємств у програмах та ініціативах ЄС, а також про нефінансову підтримку, зокрема бізнес-консультації та підбір партнерів.

Такі практичні заходи, безумовно, посилюють спроможності українських підприємств взаємодіяти з європейськими партнерами, заохочують виходити на нові ринки й отримувати максимум можливостей від європейських інструментів фінансування.