Меню Закрити

Артюхов Артем Євгенович 

Артюхов Артем Євгенович 

Член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

Голова Комітету Національного агентства з питань етики

Науковець і освітянин в галузях економіки освіти, маркетингу, цифровізації освіти, хімічної інженерії, експерт з питань академічної доброчесності, відкритої науки, трансферу знать і технологій. Кандидат технічних наук, доцент, старший дослідник.

Доцент кафедри маркетингу Сумського державного університету.

Член президії громадської організації «Інноваційний університет».

Бере активну участь у розробці загальнонаціональної нормативної бази із забезпечення  якості вищої освіти. Популяризує культуру якості та доброчесності через заходи з інформування освітянської громадськості, учасник більш ніж 30 семінарів та воркшопів за тематикою академічної доброчесності, відкритої науки та якості освіти.

Є членом низки міжнародних організацій: Європейська мережа академічної доброчесності (ENAI), Міжнародна асоціація інженерів (IAENG), Міжнародна асоціація онлайн-інженерії (IAOE), Міжнародне товариство інженерної педагогіки (IGIP), Інститут інженерів-дослідників та лікарів (theIRED).

У науковому доробку має більше 37 охоронних документів на об’єкти права інтелектуальної власності за напрямом моделювання систем забезпечення якості освіти та промоції освітніх послуг та хімічної інженерії, та понад 100 наукових публікацій, які індексуються в базі даних Scopus.

Учасник 15 наукових та 18 міжнародних проєктів, серед них: «Open Practices, Transparency and Integrity for Modern Academia» (OPTIMA), «With Academic integrity to EU values: step by step to common Europe» (AICE), «Open Science and Education in Europe: success stories for Ukrainian academia» (OSEE) у межах програми Erasmus+ та «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти», що реалізується Американськими Радами з міжнародної освіти.

Лауреат нагород Tricia Bertram Gallant Award for Outstanding Service (International Center for Academic Integrity) та ENAI Exemplary Activism Award (European Network for Academic Integrity).

Присвоєно звання міжнародного інженера-педагога (ING. PAED. IGIP), має FEANI EngineerING Card.