Меню Закрити

Висновки Комітету з питань етики

Сьогодні відбулося чергове засідання Нац Агентства, якому передувало ще засідання Комітету з етики під головуванням Сергія Квіта. Хто слідкує за моїми дописами тут знає, що це були небуденні події – зараз інституція НАЗЯВО проходить тест на міцність власних принципів і на здатність «вичистити» українське освітянське середовище від ганебної практики академічного плагіату.

Нагадаю суть і перед-історію нещодавніх подій: в п’ятницю 5-го липня на медіа ресурсі life.pravda.com.ua була опублікована стаття керівниці відділу етики секретаріату НАЗЯВО Тетяни Пархоменко під назвою «Совість вищої освіти: як плагіаторів найняли забезпечити якість науки». В статті (крім іншого) висунуто звинувачення трьом членам Нац Агентства (нагадую – всіх їх 23) у плагіаті. Нібито у їхніх наукових статтях або дисертаціях знайдено некоректні текстові запозичення, а отже порушення академічної доброчесності.

Реакція керівництва Нац. Агентства була блискавичною: трьох названих в статті осіб усунуто від виконання обов’язків, далі розпочато внутрішнє розслідування.

Повний текст за посиланням.