Меню Закрити

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти взяло участь в установчій конференції, присвяченої заснуванню всеукраїнської мережі з визнання іноземних освітніх кваліфікацій UaReNet

Цей захід був організований Міністерством освіти і науки України та Національним інформаційним центром академічної мобільності ENIC Ukraine (ДП «Інформаційно-іміджевий центр») та відбувся 2 березня у місті Києві та зібрав учасників з різних країн та організацій. Так, до конференції приєдналися представники керівного складу МОН України та ENIC Ukraine, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, Національного Еразмус+ офісу в Україні, почесні іноземні гості і представники 85 закладів вищої освіти України, які першими прийняли рішення про приєднання до мережі.

Від Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти із доповіддю виступила заступник голови Національного агентства Наталія Стукало. Вона презентувала членам конференції та іноземним гостям загальну інформацію щодо місії, структури та діяльності Національного агентства. У своїй доповіді пані Наталія Стукало наголошувала на тому, що Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, ENIC Ukraine та новостворена всеукраїнська мережа з визнання іноземних освітніх кваліфікацій UaReNet мають спільні завдання, принципи діяльності та стратегічні цілі, а тому співпраця між цими організаціями є вкрай важливою для забезпечення якості вищої освіти, зокрема у частині визнання іноземних освітніх кваліфікацій.

Україна стала 10 країною з 55 членів ENIC-NARIC, яка створила національну мережу з визнання іноземних освітніх кваліфікацій. Це рішучий та дуже важливий крок уперед, оскільки виключно у злагоді та співпраці можливо досягнути високої якості та інтернаціоналізації вищої освіти в Україні.