Меню Закрити

Зустріч з в.о. Міністра Любомирою Мандзій

В четвер 21 травня, в Міністерстві освіти і науки, в.о. Міністра Любомира Мандзій зустрілася з Головою Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергієм Квітом. На зустрічі також були присутні Генеральний директор Директорату вищої освіти Олег Шаров і керівник Секретаріату Агентства Михайло Винницький.

Серед першочергових питань зустрічі — діяльність Національного агентства в сфері акредитації освітніх програм і проблеми пов’язані з термінами видачі дипломів цьогорічним випускникам в умовах карантину.

Під час наради погоджено всі питання, які стосуються можливого відкладення процедури акредитації освітніх програм у закладах із специфічними умовами навчання, але при умові, що рішення, які стосуються цьогорічних їх випускників будуть прийняті до кінця навчального року, що дозволить студентам отримати відповідні дипломи. Також обговорено новітню практику «дистанційних акредитацій», нещодавно впровадженої Національним агентством. Вона вже отримала схвалення від провідних європейських агентств із якості, як надзвичайно інноваційна і ефективна.

Починаючи з середини березня, у відповідь на виклики спричинені пандемією коронавірусу, Національне агентство розпочало практику проведення акредитаційних експертиз із використанням засобів відеозв’язку. Наразі таких експертиз освітніх програм проведено майже 200, відповідно до тимчасової процедури, яку схвалило Агентство. Задіяно понад 500 експертів з різних куточків України, забезпечено технічний супровід, кожну акредитаційну справу передано на ретельне вивчення однією з 29 сформованих Галузевих експертних рад.

Під час зустрічі пані Любомира висловила своє захоплення тим, як Національне агентство спромоглося за короткий час і в складних умовах мобілізувати велику кількість освітян до спільних дій із забезпечення і покращення якості української вищої освіти. В.о. міністра пообіцяла всіляко підтримувати Національне агентство — потужного партнера МОН у сфері вищої освіти у всіх починаннях, зокрема надаючи допомогу у прийнятті необхідних змін до законів і підзаконних актів, які ініціює Агентство.

Дякуємо за теплий прийом і сподіваємося на плідну співпрацю!