Меню Закрити

Зустріч Національного агентства та Ради з якості вищої освіти Туреччини (THEQC)

26 червня відбулась зустріч представників Національного агентства та Ради з якості вищої освіти Туреччини. Національне агентство представляли заступниця Голови Національного агентства Наталія Стукало, члени Національного агентства Ірина Золотарьова, Олександр Длугопольський, Ігор Олексів, керівник секретаріату Національного агентства Михайло Винницький та менеджер міжнародних проєктів Альбіна Цятковська.

Турецьку Раду з якості представляли Президент Ради Muzaffer Elmas, член ради, голова комісії з міжнародних відносин Aslıhan Nasır, консультант Ради Tuba Canvar Kahveci та науковий співробітник M. Dilek Avşaroğlu.

Сторони ознайомили одна одну зі структурою та призначенням агентств, розповіли історію та досвід власної діяльності. Окремо науковий експерт M. Dilek Avsaroglu виступив з доповіддю щодо інституційної акредитації у Туреччині.

Рада з якості вищої освіти Туреччини (THEQC) була заснована у 2015 році. Це єдиний державний орган, відповідальний за забезпечення якості вищої освіти в Туреччині. Основна діяльність та обов’язки Ради полягають у наступному: зовнішнє оцінювання закладів вищої освіти, надання дозволу на діяльність національних агентства та визнання міжнародних акредитаційних агентств , інтернаціоналізація та поширення культури забезпечення якості у вищих навчальних закладах. Рада з якості вищої освіти Туреччини є членом ENQA, INQAAHE, APQN, CIQG.