Меню Закрити

Інституційна акредитація: досвід міжнародного експерта

Національне агентство продовжує організовувати консультації із міжнародними експертами з забезпечення якості вищої освіти. Цього разу 26 червня члени Національного агентства мали змістовну зустріч із професором Olgun CICEK.

На зустрічі були присутні заступниця Голови Національного агентства Наталія Стукало, члени Національного агентства Ірина Золотарьова, Олександр Длугопольський, Тетяна Пріхна, завідувачка сектору інституційної акредитації Ірина Сімшах та менеджер міжнародних проєктів Альбіна Цятковська.

Olgun CICEK є фахівцем з питань вищої освіти, головним чином у сферах інтернаціоналізації, політики та розвитку, акредитації та забезпечення якості. Він має 25-річний досвід викладання, проведення досліджень, акредитації та забезпечення якості по всьому світу – в Європі, Середземномор’ї, Близькому Сході, Далекому Сході та США. Професор Olgun CICEK є членом виконавчої ради CEENQA та YODAK (П. Кіпр), має великий досвід у сфері забезпечення якості, отриманий від роботи агентствами-членами, а також установами Центральної та Східної Європи. Він також є членом Комітету з акредитації Британської ради акредитації (BAC), виконує функції міжнародного експерта та рецензента Агентства з забезпечення якості (AQAS) у Німеччині, Словенського агентства забезпечення якості (NAKVIS) у Словенії, Агенції якості з вищої освіти (AIKA) у Латвії, QAAHE -ASCAL, в Албанії.

Завдяки широкій залученості, професор Olgun CICEK має великий міжнародний досвід процесу акредитації як на інституційному так і на програмному рівнях у відповідності до вимог ESG. Пан Olgun CICEK надав ґрунтовну консультацію з питання інституційної акредитації: розкрив її розуміння в різних країнах світу, мету, типи інституційної акредитації. Він також висловив свою підтримку Національному агентству та готовність проводити подальші консультації.