Меню Закрити

Зустріч представників Національного агентства та Центру оцінювання якості у вищій освіті (Литовська Республіка)

У рамках спільного з проєкту з Координатором проєктів ОБСЄ в Україні 26 червня 2020 року відбулась зустріч між Національним агентством та Центром оцінювання якості у вищій освіті (Литовська Республіка). Учасники продовжили обговорення підходів до забезпечення якості вищої освіти, започатковане у квітні 2020 року.

ОБСЄ підтримує співпрацю між українським та литовським агентствами та сприяє розвитку взаємовідносин між ними. Варто зазначити, що учасником цієї зустрічі був Координатор проєктів ОБСЄ в Україні – Посол Генрік Вілладсен разом із співробітниками програми верховенства права та прав людини цієї організації – Олександром Сидєльніковим, який модерував зустріч, Наталією Ступницькою, Ніною Решетар та Богданом Ідес. Пан Посол виступив із промовою, у якій позитивно оцінив співпрацю між агентствами та висловив свою підтримку.

У зустрічі взяли участь голова Національного агентства Сергій Квіт, заступники голови – Наталія Стукало, Андрій Бутенко, Іван Назаров та менеджер міжнародних проєктів Альбіна Цятковська. Литовський центр представляли директор Альмантас Шерпатаускас, заступник директора Аврелія Валейкіне та інші литовські колеги.

Ключовою темою зустрічі була інституційна акредитація – її сутність та розуміння у Литві. Колеги поділилися своїм 10 річним досвідом впровадження інституційної акредитації, детально розкрили її значення, процедуру та наслідки запровадження. Зустріч вкотре підтвердила зовнішню природу акредитації та розуміння, яке відрізняється від закріпленого у вітчизняному законодавстві. Національне агентство і надалі працюватиме у напрямку вироблення оптимальної моделі інституційної акредитації в Україні, яка визнаватиметься на міжнародному рівні.