Меню Закрити

Онлайн-семінар для тренерів експертів

«Бути доброчесними на всі сто відсотків», – цим закликом завершив свій виступ «Оцінювання успішних практик дотримання академічної доброчесності в акредитаційних процедурах» Артём Артюхов, член Національного агентства.

Фіксацію стану академічної доброчесності, про необхідність обміну досвідом та важливі практики обговорили 18 вересня 2020 року на онлайн-семінарі для тренерів експертів.

Президент МБФ «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики», професор Варшавського університету – Тарас Фініков взяв вступне слово, розповівши про мету, програму вебінару та очікування організаторів, він підкреслив те, що хоч реалії дистанційних і змішаних акредитацій можуть ускладнювати роботу експертів, а відповідно і тренерів, це не привід поступатися якістю та дотримання норм процесу.

Артем Артюхов проаналізував фіксацію академічної доброчесності в самоаналізах та загальну тенденцію виявлення плагіату у наукових роботах.

Про практики забезпечення академічної доброчесності в американських університетах: експертні підходи до оцінювання був виступ Міка Мюллея – експерта і тренера з побудови стосунків вищої освіти та бізнес-середовищ. Спікер порівняв практики американських і українських університетів.

Спільне обговорення нагальних питань допомагає краще пристосуватися до викликів сьогодення – після успішного проведення другого з серії трьох вебінарів, спікери та тренери мали змогу знову у цьому запевнитися.

Презентація Міка Мюллея.

Презентація Артема Артюхова.