Меню Закрити

Засідання Національного агентства 13.10.2020

13 жовтня о 10 ранку розпочалося засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти у “змішаному” форматі. Члени Національного агентства розглянули 110 акредитаційних справ. Результатом стало: 86 акредитацій (з яких – 3 зразкових), 2 програмам відмовлено в акредитації та 12 акредитовані умовно. Через відсутність стандартів вищої освіти для PhD, ряд справ повернули до галузевих експертних рад для уточнення та обґрунтування оцінок, приведення у відповідність до постанови  № 261  “Про затвердження Порядку підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук у вищих навчальних закладах (наукових установах)”.

На порядку денному було внесення змін до персонального складу та оголошення конкурсу на вакантні місця до галузевих експертних рад заступником голови Богданом Моркляником. Керівниця відділу по роботі з експертами Катерина Куницька представила увазі учасників засідання оновлення реєстру експертів.

Під час виступу директорки Докторської школи ім. родини Юхименків Людмили Криворучко та членів Національного агентства  Ігоря Олексіва та Ірини Золотарьової велику увагу приділили науковій складовій освітньо-наукового процесу, акцентуванні на її важливості та необхідності вдосконалення оцінювання освітніх програм доктора філософії.

Оскільки відбувається обговорення Стратегії розвитку вищої освіти в Україні, Національне агентство погодило свої пропозиції та зауваження до неї за модерацією Сергія Квіта, голови Національного агентства.

Засідання було напруженим і плідним,  теми, які зачіпалися під час нього стосувалися не лише внутрішнього розпорядку та основних функцій Національного агентства, а й вектору розвитку вищої освіти України наступних років.

Переглянути запис засідання Агентства можна за посиланням.

Також до вашої уваги: