Меню Закрити

Національне агентство провело зустріч із німецьким Акредитаційним агентством (AQAS)

Національне агентство та Агентство із забезпечення якості шляхом акредитації навчальних програм (AQAS, Німеччина, Кельн) мають дуже багато спільного – про це представники агентств дізналися під час першої зустрічі, що відбулась 19 жовтня.

AQAS є одним з агентств із забезпечення якості у Німеччині, яке проводить акредитацію освітніх програм та інституційну акредитацію як у Німеччині так і за її межами. AQAS є членом Європейської асоціації університетів (EUA), Європейського консорціуму з акредитації (ECA), Європейської мережі агентств із забезпечення якості (ENQA) та Європейського реєстру агентств із забезпечення якості вищої освіти (EQAR), та Міжнародної мережі агентств із забезпечення якості вищої освіти (INQAAHE).

Німецькі колеги – Верена Клоетерс, генеральний директор AQAS, Ронні Хайнце, старший консультант AQAS та Патрік Хайнцер, консультант AQAS розповіли про систему забезпечення якості вищої освіти в Німеччині та про процедури, які використовуються в AQAS. Голова Національного агентства Сергій Квіт, заступниця Голови Наталія Стукало, провідний фахівець Альбіна Цятковська поділилися підходами, що застосовуються в Україні та досвідом Національного агентства в умовах пандемії. Учасники обговорили питання інституційної акредитації, проведення акредитації за кордоном, акредитації PhD програм. Незважаючи на різні форми державного устрою та системи забезпечення якості вищої освіти в Україні та Німеччини учасники відмітили багато спільного у роботі агентств.

За результатами зустрічі було окреслено подальші шляхи співпраці між агентствами та участь у спільних проєктах та ініціативах.