Меню Закрити

Міжвідомчий семінар з актуальних проблем забезпечення якості освіти в ЗВО зі специфічними умовами навчання

13 січня на базі Національної академії Служби Безпеки України відбувся міжвідомчий семінар з актуальних проблем забезпечення якості освіти в ЗВО зі специфічними умовами навчання у змішаному форматі.

Семінар був організований для представників вищих військових навчальних закладів та розпочався з виступу ректора Національної академії Служби безпеки України Андрія Черняка. У своїх виступах представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (голова Сергій Квіт, заступники голови Богдан Моркляник та Андрій Бутенко, заступниця голови Олена Єременко, член Національного агентства Володимир Медведєв та експерт Національного агентства Юрій Репіло) висвітлили основні питання забезпечення якості вищої освіти, розбирали прикладні аспекти, процеси та процедури проведення акредитації освітніх програм. До обговорення долучився директор Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України Володимир Мірненко.

Сергій Квіт проінформував учасників щодо внутрішніх систем забезпечення якості у закладах вищої освіти та зауважив, що внутрішнє забезпечення якості — справа усієї університетської громади. Головні виклики та перспективи оцінювання якості вищої освіти у ЗВО зі специфічними умовами навчання презентували Юрій Репіло та Володимир Медведєв. Про стандарти вищої освіти, як визначник якості освітньої програми у своїй доповіді говорив Богдан Моркляник. Андрій Бутенко та Олена Єременко виступили з презентацією сучасних підходів до формування освітніх програм в аспекті оцінювання якості вищої освіти, звернули увагу аудиторії на основні закономірності цього процесу та підкреслили важливість думки стейкголдерів для забезпечення якості вищої освіти на належному рівні.

На завершення семінару найбільш активні учасники розгорнули дискусію щодо специфіки військової освіти та вищої освіти в ЗВО зі специфічними умовами навчання.