Меню Закрити

Меморандум про порозуміння між Національним агентством та Британським агентством із забезпечення якості вищої освіти (QAA)

12 січня 2022 року було урочисто підписано Меморандум про порозуміння між Національним агентством та Агентством із забезпечення якості вищої освіти (QAA), Великобританія. Процедура підписання відбувалася онлайн.

На зустрічі Національне агентство представили: голова Сергій Квіт, заступниця голови Наталія Стукало, провідна фахівчиня відділу зв’язків з громадськістю та міжнародного співробітництва Альбіна Цятковська та фахівчиня відділу Ірина Жалоба.

З боку Британського агентства у зустрічі взяли участь: виконавчий директор Вікі Стотт, директор з міжнародної та професійної діяльності Стефані Сендфорд, доктор Елісон Фелс — менеджер з акредитації, співпраці та політики агентства, спеціаліст із забезпечення якості Ян Велч і випускник Джордж Прентіс.

На основі Меморандуму про порозуміння Національне агентство та Британське агентство обмінюватимуться досвідом, забезпечуючи взаємну довіру та впевненість у системах вищої освіти обох країн.

Партнерство буде підкріплюватися співпрацею між агентствами у сферах, що становлять взаємний інтерес, таких як академічна доброчесність і навчання експертів. Обидві сторони також підтримуватимуть одна одну у важливих та значущих проєктах, зокрема підготовка до майбутнього вступу Національного агентства до Європейської асоціації із забезпечення якості вищої освіти (ENQA) та розробка звіту для членів QAA про міжнародну освіту в Україні.

Коментуючи підписання Меморандуму, виконавча директорка Британського агентства Вікі Стотт зазначила: «Підписанням цієї угоди, ми з радістю затверджуємо той факт, що партнерство між агентствами значно зміцніло за останні роки. Працюючи разом, ми прагнемо розвинути потенціал для співпраці та партнерства між українською вищою освітою та членами QAA».

Голова Національного агентства Сергій Квіт наголосив: «Ми високо цінуємо підтримку, яку QAA надає Національному агентству від моменту початку діяльності. Спільні проєкти та ініціативи підуть на користь як агентствам, так і системам вищої освіти в Україні та Великобританії. Цей Меморандум є ще одним важливим кроком вперед у нашій плідній співпраці».

Меморандум про взаєморозуміння дійсний три роки, з можливістю продовження терміну за згоди обох сторін.