Меню Закрити

Відкритий лист до академічної спільноти

Минув вже місяць від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України. Місяць війни, руйнувань, страждань та відданої боротьби кожного українця за життя, свободу, рівність, за європейські цінності та майбутнє.

Увесь цей час ворог цинічно знищує та руйнує тисячі об’єктів цивільної інфраструктури, зокрема і освітньої. Станом на 25 березня відомо про 570 закладів освіти, що постраждали від бомбардувань та обстрілів. 73 з них зруйновано повністю. Важко оцінити масштаби трагедії, наслідки для системи освіти та її учасників.

У ці складні часи Національне агентство продовжує свою роботу, надає консультативну підтримку закладам вищої освіти України та інформує освітянську спільноту, зокрема й міжнародну, про події в нашій державі.

Триває боротьба українського народу, зокрема, і освітянської спільноти проти агресивної політики росії. Ми закликаємо наших друзів і партнерів не зупинятися у цій боротьбі, посилювати тиск на організації та інституції з вимогою припинити співпрацю з російськими освітянами, закладами освіти та організаціями, виключити представників росіі з усіх академічних спільнот, ізолювати агресора та поширювати інформацію про терор в Україні у своїх країнах та урядах.

Закликаємо вас підтримати звернення до світової академічної та наукової спільноти щодо де-путинізації академічних кіл та підписати форму-звернення.