Меню Закрити

Бюлетень INQAAHE, квітень 2022

У квітневому випуску бюлетня INQAAHE президентка Мережі Deborah Adair у своєму зверненні до читачів висловила підтримку Національному агентству.

«Однак у такі відчайдушні часи ми вражені та засмучені тим, як Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, незважаючи на всі труднощі, продовжує надавати необхідну підтримку діяльності вищої освіти по всій країні, щоб забезпечити студентам можливість продовжувати досягати академічного прогресу, по мірі своїх можливостей.»

Також у бюлетні опублікована офіційна заява INQAAHE щодо ситуації в Україні.

«Ми глибоко стурбовані ескалацією насильства в Україні та долею наших колег із Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (NAQA). Робота мережі INQAAHE полягає в тому, щоб служити вищій освіті та підвищувати її рівень за підтримки міжнародної спільноти із забезпечення якості, і ми закликаємо наших членів приєднатися до нас, висловлюючи надію, що насильство незабаром зміниться діалогом і дипломатією, які приведуть до миру для всіх.»

Національне агентство вдячне Міжнародній мережі агентств із забезпечення якості (INQAAHE) за слова підтримки. Водночас, ми закликаємо INQAAHE позбавити російські агентства статус члена Мережі.

Російську пропагандистську машину сьогодні підтримує 71 відсоток населення росії. Серед них освітяни та науковці. Викладачі університетів оперують вигаданими та завідомо неправдивими фактами про війну в Україні. Російські ректори відкрито підтримали війну росії проти України. Освіта використовується як рупор для пропаганди насильства. Такі дії не мають жодного відношення до якості освіти, а присутність представників росії у лавах INQAAHE паплюжить високу місію Мережі.