Меню Закрити

Представники Національного агентства та Львівського університету погодили ідею спільного проєкту

Сьогодні, 11 квітня, відбувся семінар за участю Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та співробітників Львівського національного університету імені Івана Франка щодо оформлення й подачі інформації про захист дисертацій на присвоєння ступеня доктора філософії. У заході взяли участь проректор з наукової роботи, академік НАН України, професор Роман Гладишевський, проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації Віталій Кухарський, а також представники Відділу аспірантури і докторантури, Науково-дослідної частини, Відділу забезпечення діяльності спеціалізованих вчених рад, Центру маркетингу та розвитку, Центру мережевих технологій та ІТ-підтримки. Національне агентства із забезпечення якості вищої освіти представляли заступниці голови НА Олена Єременко та Наталія Стукало.

Під час семінару учасники порушили питання імплементації Порядку присудження ступеня доктора філософії та змін у законодавчій базі у зв’язку із воєнним станом, обговорили правила подачі інформації про разові ради університетів та їхню діяльність. Також Олена Єременко і Наталія Стукало прокоментували учасникам зустрічі особливості функціонування інформаційної системи SVR та детальніше зосередилися на Постанові КМУ № 341 від 21 березня 2022 року, відповідно до якої при обчисленні строків захисту наукового дослідження не враховуватимуть період дії воєнного стану, а також наступні три місяці після його припинення або скасування.

Під час обговорення виникла домовленість започаткувати спільний проєкт українських ЗВО, Національного агентства та Міністерства цифрової трансформації України, який би передбачав єдину інформаційну платформу для забезпечення дисертації доктора філософії. «Така система буде найкращим рішенням для університетів та освітніх установ, адже слугувала би ресурсом для подання, збору та обробки інформації про науковців України, а також стала би першим кроком до інтеграції української системи освіти в європейський освітньо-науковий простір», – зазначив проректор Університету Віталій Кухарський. Цю ініціативу підтримали всі учасники зустрічі, тому надалі команда напрацьовуватиме шляхи реалізації такого рішення.