Меню Закрити

Засідання Консультативної ради при Національному агентстві

7 квітня 2022 року відбулося засідання Консультативної ради спільно з членами Національного агентства та співробітниками секретаріату.

Учасники агентства обговорили ситуацію у вищий освіті України та вплив війни на процеси забезпечення якості освіти. До членів консультативної ради звернувся голова агентства Андрій Бутенко, а заступниця голови, Наталія Стукало виступила з презентацією поточної діяльності та ролі Національного агентства в умовах воєнного стану.
Членкиня агентства, представниця студентів, Лідія Фесенко розповіла про роботу Українська асоціація студентів – UAS в умовах воєнного часу та різні ролі здобувачів вищої освіти під час війни (воїни, волонтери). Також Лідія поділилася з усіма присутніми проблемами та потребами внутрішньо переміщених студентів і тих, які вимушено виїхали за кордон. Інші члени агентства розповіли про досвід закладів вищої освіти в різних регіонах України.
Усі члени Консультативної ради висловили свою підтримку Україні та Національному агентству й готовність допомагати вищій освіті у різний спосіб.

Збігнєв Марциняк поінформував присутніх, що спілка польських ректорів підтримує Україну, розробляє конкретні практичні шляхи для допомоги вимушеним переселенцям з України щодо можливості здобувати освіту у Польщі. Елісон Джонс з Advance HE запропонувала допомогу в організації вебінарів для представників українських ЗВО для удосконалення навичок, необхідних в умовах сьогодення.

Учасники зустрічі окреслили коло питань, яке потребує додаткового опрацювання усіма членами Національного агентства після консультацій зі стейкголдерами. Наступним етапом стане обговорення проблем та шляхів їх вирішення у більш широкому форматі, який передбачає залучення представників міжнародних асоціацій та ректорів українських ЗВО.