Меню Закрити

Відбувся спільний вебінар Національного агентства з Організацією з акредитації Нідерландів і Фландрії (NVAO)

8 грудня відбувся спільний вебінар Національного агентства з Організацією з акредитації Нідерландів і Фландрії (NVAO).
Команда Національного агентства підготувала доповідь на тему диджиталізації процесів зовнішнього забезпечення якості в Національному агентстві, а колеги з NVAO поділилися своїм досвідом щодо проходження перевірки ENQA.

Заступниця Голови Національного агентства Наталія Стукало виступила зі вступним словом, окресливши основні задачі процесу диджиталізації агентства, серед яких — прагнення до впровадження безпаперового обігу документів в межах досягнення ESG-цілей.

Детальніше про функціонування цифрової системи Національного агентства розповіли заступниця керівника секретаріату Національного агентства Олександра Осіюк та керівниця відділу зв’язків з громадськістю та міжнародного співробітництва Альбіна Цятковська.

Спікерки продемонстрували як виглядає цифровий аспект процесу акредитації для українських ЗВО: від моменту заяви на акредитацію до отримання сертифіката.

Нідерландські колеги ж розповіли про успішне проходження перевірки ENQA. Таку перевірку мають проходити усі агентства-члени організації. Успішне її проходження — знак якості роботи агентства. Тому українському агентству був особливо цікавий досвід колег, яким вони люб’язно поділилися у деталях.

Вебінар, безперечно, був корисним для агентств. Обидві сторони почерпнули нові знання, які стануть в пригоді у подальшому розвитку національних систем забезпечення якості освіти.

Учасники зустрічі висловили бажання продовжувати співпрацю як в межах міжнародних організацій із забезпечення якості вищої освіти, так і двосторонню. Колеги з NVAO підтримали Національне агентство у його постійному прагненні до забезпечення якості освіти у такий складний час. Зустріч завершилась на досить оптимістичній ноті — сподіваннях на майбутню зустріч між агентствами в мирному Києві.