Меню Закрити

Виступ заступниці Голови у межах програми підвищення кваліфікації «Роль гарантів освітніх програм у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти»

23 лютого заступниця Голови Національного агентства Олена Єременко виступила у межах програми підвищення кваліфікації «Роль гарантів освітніх програм у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти» у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Представниця Національного агентства презентувала тему «Проблемні питання функціонування й удосконалення освітніх програм (за матеріалами акредитаційних справ)». Олена Єременко закцентувала на тому, що внутрішня система забезпечення якості освіти має ґрунтуватись на реальному самоаналізі із проведенням моніторингу та опитувань. Вона наголосила на необхідності формування джерельної бази з сучасної літератури та недоцільності використання літератури російською мовою. Спікерка детально розповіла про етапи формування, реалізації та удосконалення освітніх програм, важливість та зручність використання матриці на всіх етапах, логіку структури освітніх програм тощо.

Національне агентство щиро сподівається, що аналіз реальних прикладів акредитаційних справ стане в пригоді під час удосконалення освітніх програм.