Меню Закрити

Роковини повномасштабного вторгнення

Цей рік був водночас найдовшим і найкоротшим. Для когось він почався з першої масштабної тривоги, для когось став продовженням 2014 року. Він забирав у нас найцінніше і несуттєве, залишаючи дорогоцінні миті надії та глибоку віру. І зробив до того важливі любов, родину, взаємопідтримку, покликання – надважливими.

Цей рік довів нам, що ми, українці, можемо абсолютно все. Ми можемо наново відбудовувати заклади освіти, не полишати підвищення кваліфікації, перебуваючи на окупованих територіях, викладати з окопів і складати там іспити.

Навіть у надкритичній ситуації ми можемо аналізувати помилки і виправляти їх. Позбуваючись методичних матеріалів мовою окупанта, повертаючись до української в усіх сферах життя, забуваючи про існування примарних «Західної» і «Східної» України, шануючи неподільність Батьківщини.

Ми стали значно ближчими. Радіючи одне одному під час онлайн-зустрічей, наче давнім друзям, додаючи в електронних листах «сподіваюсь, що ви в безпеці» та «мирного неба». Співпереживаючи тим, хто втратив більше за нас, і ділячись із тими, хто має менше.

росія щезне. Як культурно, так і ментально. Натомість цей болючий рік додав ще більше сил нашій потужній нації.

Шануємо кожного полеглого захисника. Співчуваємо загиблим і їхнім родинам. Дякуємо ЗСУ, медикам і медикиням, волонтерам і волонтеркам. Робимо свою справу. Віримо у Перемогу.