Меню Закрити

Відбулась панельна дискусія «Якісна реалізація та оновлення освітніх програм в галузі 01 Освіта/Педагогіка: імплементація наказу Міністерства освіти і науки України № 1006 від 11.11.2022 р.»

27 лютого відбулась панельна дискусія «Якісна реалізація та оновлення освітніх програм в галузі 01 Освіта/Педагогіка: імплементація наказу Міністерства освіти і науки України № 1006 від 11.11.2022 р.».

У заході взяли участь керівник експертної групи з питань фахової передвищої освіти Міністерства освіти і науки Ігор Балуба, заступниця керівника секретаріату Національного агентства кваліфікацій Ганна Резнік, заступниця Голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Олена Єременко та членкиня Національного агентства Олена Колеснікова. Модерувала дискусію проректорка Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди Світлана Бережна.

Ігор Балуба висвітлив питання реалізації наказу Міністерства освіти і науки України № 1006 від 11.11.2022 р. «Деякі питання розміщення державного (регіонального) замовлення, поєднання спеціальностей (предметних спеціальностей), спеціалізацій та присвоєння професійних кваліфікацій педагогічних працівників закладами фахової передвищої, вищої освіти».

Олена Колеснікова та Ганна Резнік звернули увагу на необхідність доопрацювання положень наказу, зокрема у частині відповідності професійних кваліфікацій професійним стандартам, про які відсутня згадка у наказі. Олена Єременко звернула увагу на необхідність чіткої структурованості освітніх програм галузі 01 Освіта/Педагогіка, висвітлила головні проблеми їх змісту.

Питання до положень наказу призвели до відвертого обговорення та палкої дискусії. Загалом до трансляції долучилис ьблизько 300 глядачів, які поставили понад 40 питань учасникам заходу.

Спікери дійшли до висновку, що педагогічна освіта — це наша зброя у боротьбі за незалежне й успішне майбутнє. Отже, усі причетні до її реформування та покращення мають тісно співпрацювати та мати спільне бачення підготовки майбутніх педагогів для досягнення якомога якісніших результатів.

Запис трансляції доступний до перегляду.