Меню Закрити

Онлайн-форум «Інтернаціоналізація як вимір якості освіти»

1 березня 2023 року відбувся онлайн-форум «Інтернаціоналізація як вимір якості освіти», організований Національним університетом «Запорізька політехніка» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та Національного агентства кваліфікацій.
У пленарній частині форуму виступив Голова Національного агентства Андрій Бутенко, розповівши про роль інтернаціоналізації української освіти у сучасних умовах війни. Спікер також проаналізував діяльність Національного агентства щодо увідповіднення забезпечення якості освіти в Україні до міжнародних практик та вимог.

Олександр Длугопольский, член Національного агентства, презентував доповідь на тему «Розвиток експертного середовища для оцінювання якості вищої освіти України», звернувши увагу на його важливість у процесі інтернаціоналізації. Про євроінтеграційні перспективи для української освіти і погляд на це роботодавців розповіла Олена Колеснікова, членкиня Національного агентства. Практичні можливості співробітництва ЗВО з організацією COST (European Cooperation in Science and Technology) проаналізував Ігор Лиман, голова ГЕР з галузі знань 03 «Гуманітарні науки». Спікер зауважив, що ця організація допомагає об’єднати дослідницькі ініціативи в Європі та за її межами і дозволяє науковцям розвивати свої ідеї в будь-якій галузі науки та технологій.

Загалом спікери надали практичну інформацію, необхідну для забезпечення якості освітньої діяльності в площині європейської інтеграції, що в майбутньому дозволить ЗВО організувати освітній процес на основі сучасних тенденцій розвитку якості освіти.

Національне агентство вдячне організаторам за актуалізацію питання інтернаціоналізації вищої освіти, адже воно є вимогою сучасності і грає значну роль під час війни.